×

Beoordelingen van leden

Wat zijn beoordelingen?

Beoordelingen bestaan uit feedback die leden binnen de BlaBlaCar community elkaar onderling geven over hun ervaringen. Goede beoordelingen geven aan dat leden betrouwbaar zijn en worden aangeraden door de community. Wanneer je goede beoordelingen hebt ontvangen, is de kans groot dat andere leden met je willen reizen. Dit maakt het organiseren van je rit een stuk eenvoudiger.

Plaats nu een beoordeling!

Hoe wissel je beoordelingen uit?

Je kunt beoordelingen uitwisselen met leden waarmee je in contact bent geweest via BlaBlaCar.

Als jij als eerste een beoordeling plaatst, ziet deze persoon jouw beoordeling niet, totdat zij er zelf een hebben geschreven voor jou. Voel je hierdoor zelfverzekerd om een eerlijke beoordeling achter te laten.

Het andere lid heeft 14 dagen om een beoordeling om een beoordeling voor jou te plaatsen. Beide beoordelingen zijn zichtbaar vanaf het moment dat de ander een beoordeling heeft geschreven óf nadat de 14 dagen voorbij zijn.

Als een ander lid eerst een beoordeling voor jou plaatst, ontvang je een notificate dat je een beoordeling hebt ontvangen en vragen we om op jouw beurt een beoordeling te plaatsen.

Wanneer je dit hebt gedaan, kun je de beoordeling die voor jou is geschreven, lezen. Beide beoordelingen zijn vanaf dit moment op de respectievelijke profielen gepubliceerd.

1. Geef aan of het lid een bestuurder of een passagier is, óf dat jullie niet hebben samengereden.

2. Kies een omschrijving uit de lijst hoe je ervaring is geweest.

3. Schrijf een beoordeling waarin je in je eigen woorden beschrijft hoe je ervaring is geweest en of je andere leden aanraadt om met dit lid te reizen en waarom. Je kunt jouw beoordeling nalezen en controleren, voordat je deze bevestigt.

Een aantal voorbeelden:

  • Perfect  - een uitzonderlijke ervaring! Het lid maakte je aan het lachen, heeft je koekjes gegeven en je dicht bij huis afgezet.
  • Uitstekend  - het lid was op tijd en je hebt een zeer aangename rit gehad
  • Goed  - het lid was op tijd en je had over het algemeen een positieve ervaring
  • Slecht  - de ervaring was niet geweldig en je zou hem niet aan aanraden
  • Zeer teleurstellend  - het lid was onaangenaam, kwam niet opdagen of heeft je niet gecontacteerd

Klik hier voor meer informatie over het geven van beoordelingen

Anonieme bestuurders evalutie

Als je een bestuurder beoordeelt, kan je hen ook een anonieme beoordeling geven over hun rijvaardigheid - deze feedback wordt niet meteen zichtbaar voor hen. Na verschillende anonieme beoordelingen wordt een gemiddelde getoond op hun profiel. Deze extra feedback is zeer nuttig om vertrouwen, veiligheid en betrouwbaarheid van ridesharing op BlaBlaCar te garanderen.

Dus, waar wacht je nog op?

Wanneer je hebt gereisd met BlaBlaCar, plaats direct je beoordelingen en verhoog je reputatie! Vertel aan de community hoe je ervaring is geweest met een ander lid en ontvang een beoordeling terug - 75% van de leden laat een beoordeling voor je achter wanneer jij er een voor hen hebt geplaatst. Dit helpt ook om je Gebruikersniveau te verhogen en op die manier je betrouwbare reputatie op te bouwen.

Plaats nu een beoordeling!