×

Gebruikersniveaus

Wanneer je een rit deelt op BlaBlaCar, reis je mee met een lid uit een betrouwbare community. Elk lid heeft een gebruikersniveau dat stijgt naarmate zijn activiteit vordert over tijd. De gebruikersniveaus helpen je met de zoektocht naar de juiste carpooler en je ideale BlaBlaCar-rit. Ontdek de vijf gebruikersniveaus:

BlaBlaCar's gebruikersniveaus

Beginner Gevorderde Ervaren Expert Ambassadeur
Geverifieerd e-mailadres en mobiel nummer Welkom!
Voorkeuren ingesteld
Profielfoto toegevoegd
# ontvangen positieve beoordelingen
1 beoordeling
3 beoordelingen
6 beoordelingen
12 beoordelingen
% ontvangen positieve beoordelingen
>60%
>70%
>80%
>90%
Lid sinds
1 maand
3 maanden
6 maanden
12 maanden

Je gebruikersniveau op BlaBlaCar

Wanneer je een hoog gebruikersniveau hebt, laat dit zien dat je een betrouwbaar lid bent van de BlaBlaCar community. Een niveau is gebaseerd op de volgende vier factoren:

 • Verificatie e-mailadres en mobiel nummer
 • De volledigheid van je profiel
 • # beoordelingen en het % van positieve beoordelingen die je hebt gekregen van andere leden
 • De tijdspanne, het moment dat je voor het eerst bij BlaBlaCar kwam

Het niveau wordt elke nacht rond 2 u bijgewerkt

Hoe je gebruikersniveau verhogen

Vul je profiel volledig in om de 100% te halen:

Voer je naam, geboortejaar en korte biografie in (30%)

 • > Verifieer je e-mailadres en mobiel nummer (15 %) Dit verhoogt je gebruikersniveau omdat andere leden je zo kunnen bereiken en het maakt het bespreken van de reis details gemakkelijk.

 • > Voeg je profielfoto toe (15%) Dit zal je gebruikersniveau verhogen omdat leden graag zien met wie ze carpoolen. Je kan je profielfoto rechtstreeks uploaden via Facebook, het neemt slechts enkele seconden van je tijd in beslag!

 • > Stel je (reis)voorkeuren in (20%)

  Zo hebben de andere leden meer informatie over jouw reisgedrag en voorkeuren. Het invullen van deze voorkeuren verhoogt dan ook je ervaringsniveau. Je kan aangeven of je rookt, graag reist met dieren en of je Bla, BlaBla of BlaBlaBla (zoals de naam BlaBlaCar!) bent. Je kan dit zeer snel en gemakkelijk weergeven.

 • Geef en krijg beoordelingen: Beoordelingen hebben een grote invloed op je gebruikersniveau. Leden krijgen beoordelingen van andere leden nadat zij hebben gecarpoold. Hoe meer positieve beoordelingen je krijgt, hoe meer je gebruikersniveau stijgt. Het beoordelingssysteem gaat van perfect naar zeer teleurstellend. Om door te gaan naar het volgende niveau moet 90% van je beoordelingen Perfect, Uitstekend of Goed zijn. De beste manier om beoordelingen te krijgen, is door regelmatig te reizen en beoordelingen te geven aan andere leden: 75% van de leden die een beoordeling krijgt, geeft er eentje terug.

Ambassadeur worden

Ambassadeurs hebben een bijzondere status in de BlaBlaCar community.
- Leden zullen een ambassadeur sneller vertrouwen en zijn daardoor meer geneigd om met hen mee te rijden. Waardoor ambassadeurs eerder met een gevulde auto op pad kunnen gaan. .
- Ambassadeurs worden uitgenodigd voor televisie-interviews en focusgroepen. Ze krijgen de kans om feedback te geven over onder andere nieuwe functies.

Lees hier onder wat onze ambassadeurs te vertellen hebben:

 • Mathieu (36) Ambassadeur

  "Sinds ik ambassadeur ben, geraakt mijn auto heel snel vol. Passagiers voelen zich veilig door mijn status. Ik ben erg trots op mijn titel als ambassadeur."

 • Morgane (32) Ambassadeur

  "Als ambassadrice kan ik altijd een rit vinden. Bestuurders vinden het leuk om passagiers mee te nemen en door mijn titel als ambasadrice vertrouwen ze me. Ik ben zeer blij met mijn status als ambassadrice".

 • Antoine B (28) Ambassadeur

  "Als ambassadeur werd ik uitgenodigd voor een focusgroep. Ik vond het super om andere leden en mensen uit het BlaBla-team te ontmoeten. En als je dan ziet dat ze gebruik hebben gemaakt van mijn feedback, is dat toch geweldig!

Vertrouwen is het allerbelangrijkste

Wanneer we ons gebruikersniveau verhogen door beoordelingen te geven en ons BlaBlaCar profiel in te vullen, creëren we meer vertrouwen in de BlaBlaCar community.
Vertrouwen is erg belangrijk omdat we ons daardoor op ons gemak voelen wanneer we met iemand carpoolen. Hoe meer vertrouwen in de community, hoe meer we zullen carpoolen. Wanneer we delen, winnen we allemaal!

We geloven dat vertrouwen zodanig van belang is dat we onze eigen superhelden van vertrouwen hebben ontwikkeld: Trustman en Trustwoman. We kunnen allemaal zulke superhelden worden! Wil je meer weten over deze superhelden en hoe we het vertrouwen hebben opgebouwd in onze internationale community, neem dan een kijkje op: BeTrustman.com