×

Ladies only

Vrouwen kunnen soms bezorgd zijn om hun veiligheid bij het carpoolen. Ook al heeft BlaBlaCar een aantal veiligheidsmaatregelen genomen om een veilige en betrouwbare community op te bouwen, kan het zijn dat sommige dames toch liever niet carpoolen met een man. Om ook deze vrouwen een veilig gevoel te kunnen geven hebben we de 'Ladies Only' optie. Via deze optie kunnen leden ervoor kiezen om enkel met vrouwelijke bestuurders en passagiers carpoolen. Dit is een goede manier om vrouwen een veiliger gevoel te geven.

Op zoek naar een rit?

Wanneer je als vrouwelijke passagier op zoek bent naar een rit en liever wilt carpoolen met een vrouwelijke bestuurder, log je in en zoek je naar een rit op de route die je wilt reizen. Je kunt vervolgens het 'Ladies Only' filter selecteren (alleen zichtbaar voor leden die zijn ingelogd). Je krijgt dan het aanbod gespecificeerd voor ritten die met Ladies Only zijn aangeboden door vrouwelijke bestuurders.

Het plaatsen van een rit

Als je een vrouwelijke bestuurder bent met een plaatsen over, kan je deze aanbieden voor enkel vrouwelijke leden - je rit is dan alleen beschikbaar voor vrouwen. Bij een rit wordt aangegeven of deze met de 'Ladies Only' optie is geplaatst.

Rijd je binnenkort ergens naartoe?

Plaats nu een 'Ladies Only' rit!